Zdravotné sestry boli oceňované

Zdravotné sestry boli oceňované

Ocenenie Biele srdce je symbolom starostlivosti, poznania a ľudskosti. Tento celosvetový symbol zdravotných sestier vznikol  v roku 1999 pri príležitosti 100. výročia založenia Medzinárodnej rady sestier. Na Slovensku toto prestížne ocenenie nosia už desiatky sestier. Tento rok k nim pribudlo aj  Mimoriadne  ocenenie Biele srdce. Dostala ho Mária Musilová, ktorá celú svoju profesionálnu kariéru zasvätila ošetrovateľstvu, sestrám a ich vzdelávaniu.  Keď sa táto výnimočná sestra, učiteľka  a vedkyňa - konečne dostala z kruhu  gratulantov, oslovila ju Janka Bleyová.

Zdravotné sestry boli oceňované - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Až 27 sestier z celého Slovenska sa už niekoľko týždňov môže pýšiť prestížnym ocenením, ktoré každý rok udeľuje Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek tým naj, naj sestrám.  Niektoré z nositeliek „Bieleho srdca“ sme vám už v našom vysielaní predstavili.  Dnes vás však chceme zoznámiť aj s Martinou  Labaš, ktorú do kategórie  sestra – manažérka navrhla  Rada regionálnej komory v Komárne. Odborníčku, ktorá si do hĺbky uvedomuje význam tímovej práce po prevzatí Bieleho srdca  oslovila Janka Bleyová.

Zdravotné sestry boli oceňované - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Posledná veta ocenenej sestry – manažérky Martiny Labaš  sa azda bez výnimky vzťahuje na všetky profesie. Je totiž  šťastie, ak má  človek v práci, ktorú vykonáva nielen umom, ale i srdcom, podporu najbližších.


Autorka: janka Bleyová; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame