Rehabilitačné stredisko Vstúpte v Malackách

Rehabilitačné stredisko Vstúpte v Malackách

Nezisková organizácia Vstúpte v Malackách poskytuje už sedemnásty rok sociálne služby pre ľudí s mentálnym a viacnásobným postihnutím. V našom vysielaní sme vás už informovali o rekonštrukcii a prístavbe tohto rehabilitačného strediska, ktorými sa vytvoril moderný, atraktívny a bezbariérový priestor na poskytovanie sociálnych služieb na úrovni 21. storočia. Týmto priestorom však dávajú náplň a zmysel práve aktivity, ktoré sa v ňom odohrávajú a ktoré poskytujú životnú náplň ľuďom, ktorí sa v ňom cítia ako doma. Tatiana Šušková oslovila najskôr riaditeľku rehabilitačného strediska Katarínu Martincovú.

Rehabilitačné stredisko Vstúpte v Malackách - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nezostať po ukončení špeciálnej školy doma s rodičmi, chodiť medzi ľudí, učiť sa novým sociálnym zručnostiam, dokázať sa v rámci svojich možností o seba postarať, ale v neposlednom rade – aj meniť pohľad verejnosti na ľudí s mentálnym postihnutím – o to všetko sa usiluje nezisková organizácia Vstúpte z Malaciek. Jej klienti tak majú pocit, že niekam patria, že každý deň ich čakajú nové pracovné povinnosti a že sú začlenení  do bežného sveta a života.  A takýto pocit mala aj Tatiana Šušková pri návšteve zrekonstruovaného rehabilitačného stredika v Malackách.

Rehabilitačné stredisko Vstúpte v Malackách - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A tohtoročný benefičný ples Vstúpte sa konal už na začiatku februára a podporilo ho množstvo domácich a spriaznených organizácií, podnikateľov a jednotlivcov. O 230 hostí sa staralo aj niekoľko desiatok dobrovoľníkov. Aj „plesanie“ klientov Vstúpte je príkladom toho, že pre spoločnosť by malo byť prirodzené stretať ich na všetkých miestach, pretože všetci máme rovnaké právo na plnohodnotný život, a to bez výnimky.

Autor: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame