V jeseni máme hojnosť plodov, z ktorých môžeme pripraviť zdravé a chutné jedlá. Často však potrebujeme jedlo pripraviť rýchlo. Dnešný recept je preto jednoduchý a rýchly. Marcele Jedinákovej ho zo svojho kuchárskeho zošita prerozprávala pani Gabriela Prokešová zo Stupavy.
Paradajkový tataráčik Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu paradajkového tataráčika potrebujeme:
- 120 gramov čerstvých paradajok cca 2 ks
- 80 gramov sušených paradajok- asi 4 kusy
- olej zo sušených paradajok z fľašky v ktorej ich kúpime
- soľ
- strúčik cesnaku
- prípadne mleté čierne korenie
- toustový alebo iný chlieb
- pečivo
Postup prípravy:
Umyté paradajky pokrájame na kocky, pridáme do misky všetko ostatné, zmixujeme ponorným mixérom, dochutíme soľou, korením, prípadne vegetou.
Pre zmenu chuti môžeme pridať pred mixovaním aj krevety alebo sardinky.
Ozdobíme bylinkami a podávame s pečivom. Dobrú chuť!
Zajtra si pripravíme záhorácke šúlanečky.