Nie je sladkosť, ako sladkosť a to dobre vie aj výživová poradkyňa Janka Trebulová. Varí s ňou Janka Bleyová.
Zamatový puding Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu zamatového pudingu z batátu potrebujete:
- 1 – 2 batáty (sladký zemiak)
- 1/4 šálky mandľového mlieka
- 2 a pol polievkových lyžíc práškového kakaa
- polievkovú lyžicu mandľového masla
- 1 lyžicu kokosového cukor
- čajovú lyžičku rozpustnej kávy
- pol lyžičky mletej škorice a štipku kajenského korenia
- na dokončenie chutia pražené kakaové bôby
Rúru si predhrejete na 200 stupňov a celý batát, alebo dva upečiete v šupke úplne domäkka (približne 1 hodinu). Upečený batát zbavíte šupky a necháte vychladnúť. Potom sladký zemiak vložíte do mixéra s ostatnými surovinami a vymixujete do hladkej konzistencie.
Zajtra vám Janka Trebulová ponúkne opäť kus svojej fantázie: avokádovo – čokoládové lievančeky.
Autorka: Janka Bleyová Foto: myslovakia.sk