Keď je dedičstvo problém

Keď je dedičstvo problém

V mestskej časti Bratislava Rača majú občania k dispozícii dvakrát do mesiaca bezplatnú právnu poradňu. Treba však zdôrazniť, že poradňa ich nezastupuje pred súdmi a tiež sa nezaoberá trestným právom. Poradenstvo sa týka hlavne rodinných vzťahov, ochrany spotrebiteľa, exekúcie či dedičského konania. Práve z poslednej menovanej oblasti bude aj dnešný prípad. Miroslav Würfl začal nahrávať vo chvíli, keď za koncipientom Pavlom Stajskom prišiel do poradne Peter z Rače. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Opäť sa vraciame na miestny úrad za koncipientom Pavlom Stajskom do bezplatnej právnej poradne v bratislavskej mestskej časti Rača. Prišiel za ním aj Peter - miestny obyvateľ, ktorý pred pár dňami zdedil pozemky a zaujímal sa o následné  dedičské konanie a s ním súvisiace poplatky. V račianskej právnej poradni nahrával Miroslav Würfl.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bezplatné právne služby neponúkajú len bratislavské mestské časti, ale advokáti vám zadarmo poradia aj v Nitre, Trenčíne, Trnave, v Senici, Leviciach, Prievidzi   alebo v Bánovciach nad Bebravou. Odborníci vám poradia najmä v oblasti rodinných vzťahov, dedičského konania, ochrany spotrebiteľa či exekúcie.  Dnešnú tému o alternatívach úhrady dane za zdedené pozemky pripravil Miroslav Würfl.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame