Čo vy na to? Olympiáda

Čo vy na to? Olympiáda

Je to neuveriteľné, ako čas beží, ale už tento týždeň sa začne zimná olympiáda. Prvá, na ktorej sa prezentovalo Slovensko, ako samostatná krajina bola v nórskom Lillehammeri, 1994. A prvý olympijský bod na nej, za šieste miesto pre nás získala biatlonistka  Martina Halinárová, vtedy Jašicová, s ktorou sa  rozprával Ľudovít Jakubove. 

Martina Halinárová, biatlonistka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zimná olympiáda už naozaj klope na svoje ľadové brány, veď prvé súťaže sa začnú už pozajtra. My sme sa včera rozprávali s dámou, ktorá pre Slovensko získala historicky prvý olympijský bod, biatlonistkou Martinou Halinárovou, vtedy Jašicovou. Dnes sa Ľudovít Jakubove rozpráva s Jánom Lašákom, ktorý do Kórei cestuje po prvý raz, ako člen trénerského tímu. 

Ján Lašák, brankár Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Účastníkov zimných olympiád sa tento týždeň pýta Ľudovít Jakubove na ich spomienky. Po Martine Halinárovej a Jánovi Lašákovi to dnes bude jedna z najlepších svetových hokejových brankárok. Na olympiáde síce inkasovala neúrekom, ale onedlho sa stala najužitočnejšou hráčkou majstrovstiev sveta. Dnes generálna manažérka ženských hokejových reprezentácií a ambasádorka hier v Kórei, Zuzana Tomčíková.

Zuzana Tomčíková, ženský hokej Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Spomienky olympionikov sú vždy zaujímavé a očakávanie toho, čo bude na Olympiáde v Kórei tiež. Napokon prvý súťažný deň, tzv "deň -1", je už dnes, hoci oficiálny začiatok, až zajtra. Ľudovít Jakubove si na medailové oslavy zaspomínal s druhým najúspešnejším slovenským hokejistom, po Vladovi Dzurillovi, bronzovým i strieborným   Jozefom Golonkom, ktorý bol aj v pozícii kapitána.

Jozef Golonka, hokejista Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pri spomienkach olympionikov sa dnes pozrieme do japonského Nagana, kam bol už v zrelom veku nominovaný aj výborný obranca a neskôr tréner Róbert Pukalovič. Nagano však nedopadlo dobre výsledkovo, ani zdravotne. Hokejistov zasiahol vírus japonskej chrípky. S Robom Pukalovičom sa rozprával Ľudovít Jakubove.

Robo Pukalovič, hokejista Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.





Autor: Ľudovít Jakubove; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame