Patchworková rodina a dovolenka

Patchworková rodina a dovolenka

Po celý tento týždeň vám budeme radiť, ako v pohode  prežiť dovolenku  v tzv. Patchworkovej rodine. Patchwork je deka, ktorá je zošitá z rôznych častí. Podobný názov má aj rodina, ktorá je  poskladaná, alebo „pozošívaná“. Inými slovami, tvoria ju deti z prvého manželstva, nevlastní rodičia, či starí rodičia, prípadne adoptované deti. Ako zvládnuť takúto situáciu? Opýtala sa Viera Horáková  odborníčky na komunikáciu, Zory Inky Groholovej.

Patchworková rodina a dovolenka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Podľa štatistík sa na Slovensku rozvádza takmer 50 percent manželstiev. Je veľkým umením rozísť sa bez hnevu a nenávisti, aby netrpeli deti, ktoré za nič nemôžu. Obzvlášť citlivá situácia môže nastať teraz v lete, v čase dovoleniek. Povedala Viere Horákovej odborníčka na komunikáciu Zora Inka Grohoľová.

Patchworková rodina a dovolenka - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Je tu čas prázdnin a dovoleniek, ktoré túžime prežiť v pohode a porozumení. Často sme však postavení pred situáciu, že rodina pozostáva nielen z našich detí, s ktorými žijeme v jednej domácnosti, ale  aj z detí, ktoré sme mali v predchádzajúcom vzťahu. Ako riešiť prípadné problémy, ktoré sa môžu vyskytnúť? Opýtala sa Viera Horáková odborníčky na komunikáciu Zory Inky Grohoľovej.

Patchworková rodina a dovolenka - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Moje deti, tvoje deti, naše deti. Aj takúto podobu môže mať tzv. patchworková, alebo zošívaná rodina, s ktorou chceme prežiť príjemnú dovolenku. Tvoria ju aj deti z predošlých vzťahov. Od blížiacich sa voľných chvíľ má zväčša každý veľa očakávania a je len samozrejmé, že dochádza k problémom. Napríklad, ako si rozdeliť čas, aby si ho vychutnal každý? Opýtala sa Viera Horáková Zory Inky Grohoľovej, odborníčke na komunikáciu.

Patchworková rodina a dovolenka - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Po celý týždeň sme vám radili, ako prežiť dovolenku v pohode v prípade, že ju prežívate aj s deťmi z predchádzajúcich vzťahov. Dnes budeme bilancovať. Ale je to vôbec potrebné? Opýtala sa Viera Horáková odborníčky na komunikáciu Zory Inky Groholovej.

Patchworková rodina a dovolenka - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dúfame, že sa vám aj vďaka našim radám dovolenka vydarí a celá vaša rodina prežije príjemné chvíle, na ktoré bude dlho spomínať. Na budúci týždeň si pripravte člny a veslá, pôjdeme na splav.

Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame