Znižovanie a separácia odpadov

Znižovanie a separácia odpadov

O znečisťovaní a kontaminácií našej planéty počúvame na každom kroku a vieme veľmi dobre že ak s tým niečo neurobíme, dopady budú čoskoro katastrofálne. Začať treba od seba a preto sa budeme tento týždeň v dobrej rade venovať znižovaniu a separácií odpadov. Či už sú to plasty, sklo, papier, no povieme si i to, kde robíme najčastejšie chyby a prečo je dôležité tento stav zmeniť. O dôležitosti triedenia odpadu sa Juraj Turis porozprával s Marekom Brinzíkom z organizácie NATUR-PACK. 

Znižovanie a separácia odpadov 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Stále viacej ľudí si uvedomuje spoločenskú zodpovednosť a odmietajú sa podieľať na znečisťovaní našej planéty, ktorú chcú zachovať pre ďalšie generácie. Aj preto sa v dobrej rade tento týždeň venujeme znižovaniu a separácií odpadov. Včera sme si povedali prečo je dôležité odpad správne triediť, či občania platia za zber odpadov a ako sú obce motivované k tomu aby správne triedili. Dnes si povieme o najčastejších chybách pri triedení. Juraj Turis sa ale najprv Mareka Brinzíka z organizácie NATUR-PACK opýtal, ako je na tom Slovensko s úrovňou triedeného zberu odpadov?

Znižovanie a separácia odpadov 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hrá v dobrej rade prím príroda, ochrana našej planéty a najmä recyklácia a znižovanie odpadov. Hovorili sme už o dôležitosti triedenia, ale aj o najčastejších chybách, ktoré pri recyklácií v bežnom živote robíme. A dnes sa zameriame na tenký, hladký materiál vyrábaný zhutnením najčastejšie prírodného vlákna z celulózy.  O tom ako sa papier triedi na Slovensku sa Juraj Turis porozprával s Marekom Brinzíkom z organizácie NATUR-PACK.

Znižovanie a separácia odpadov 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Od pondelka venujeme pozornosť  ochrane životného prostredia, ktorého jedným z najväčších znečisťovateľov je práve odpad. Najlepšou cestou von z týchto celosvetových problémov je jeho redukcia a triedenie. Spomínali sme už najčastejšie chyby, ktorých sa dopúšťame pri triedení odpadu a včera sme si povedali viac o tom, ako správne separovať papier. Dnes prichádza na rad ďalšia komodita, ktorou je sklo. O jeho správnom triedení sa Juraj Turis rozprával s Marekom Brinzíkom z organizácie NATUR-PACK.

Znižovanie a separácia odpadov 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme v dobrej rade vyhradili priestor dôležitej téme, ktorá úzko súvisí s prežitím samotného ľudstva. Ak chceme zachrániť našu planétu, začať treba od seba. Prvým krokom je určite triedenie odpadu. Spomínali sme prečo je to dôležité, kde robíme najčastejšie chyby, ako správne triediť papier, sklo a dnes sa zameriame na plasty. Juraj Turis aj v tejto súvislosti oslovil Mareka Brindzíka z organizácie NATUR-PACK.

Znižovanie a separácia odpadov 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Budúci týždeň vám poradíme, ako sa zorientovať vo svete technológií, sledovať najnovšie trendy a rozpoznať to podstatné.


Autor: Juraj Turis; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame