Ako zvládnuť samotu

Ako zvládnuť samotu

Každý z nás sa občas cíti sám. U väčšiny je to len dočasná záležitosť, ktorá stretne človeka v zlomovej situácii. Či už po presťahovaní  sa do iného mesta, rozchode či v novej práci. Po čase si zvyknete a  opäť sa zaradíte do spoločnosti, lebo  v skutočnosti sami nie ste. Čo však v prípade, keď tento pocit nenastane? Ako zvládať samotu? Tento týždeň vám bude radiť psychologička Pavla Nôtová. Pýtala sa Viera Horáková. 

Ako zvládnuť samotu 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Samota je príjemná, keď je sporadická, ale hlavne dobrovoľná. Sú však v živote situácie, ktoré nás dokážu zaskočiť. Ako vtedy zvládať samotu? S psychologičkou Pavlou Nôtovou sa zhovárala Viera Horáková.

Ako zvládnuť samotu 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Po celý tento týždeň vám psychologička Pavla Nôtová radí, ako zvládať samotu, ktorá niekedy bolí. Napríklad pri strate partnera. Pýta sa Viera Horáková.

Ako zvládnuť samotu 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Samota je postrachom mnohých seniorov.  Obávajú sa, že jeseň života prežijú bez prítomnosti rodiny a priateľov. Niektorým bránia v spoločenskom živote zdravotné problémy, ďalší sa z rôznych dôvodov sami uzavrú. Ako zvládnuť tento typ samoty? Psychologičky Pavly Nôtovej sa opýtala Viera Horáková.

Ako zvládnuť samotu 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Samotou sú viac  ohrození seniori žijúci v mestách. Často sa stáva, že ľudia žijúci v panelákoch sa so susedmi vôbec nepoznajú. Život na dedinách je v zásade družnejší. Častou príčinou osamelosti však je, ak sa o seniora prestane zaujímať rodina či priatelia. Ale každý vek so sebou niečo prináša. Povedala Viere Horákovej psychologička Pavla Nôtová.

Ako zvládnuť samotu 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V pondelok začíname chudnúť. Fašiangy sú totiž v plnom prúde.


Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame