Pestovanie rastlín

Pestovanie rastlín

V posledných mesiacoch sedíme prevažne doma a ak neviete, čo so sebou, možno vás inšpirujeme. Čo tak začať pestovať rastliny? A nemyslíme len záhony a sady. Pestovať rastliny môžeme v skleníkoch či pareniskách a ako si pripraviť ideálne podmienky na splnenie takýchto vyšších pestovateľských ambícií poradí majsterka odborného výcviku Strednej odbornej školy záhradníckej v Piešťanoch Marta Rybová. Rozpráva sa s ňou Marcel Hanáček.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes poradíme vám, ktorí nechcete kupovať priesady na trhoviskách a radšej by ste si vypestovali vlastné. Budete k tomu opäť potrebovať aj istý staviteľský výkon.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pestovanie rastlín pre vlastnú potrebu alebo aj len pre vlastné potešenie je dnes trendom a mnohí skúšajú aj nové spôsoby pestovania. Navyše – sme už dosť dlho zatvorení, skrine máme upratané, knižky prečítané a možno aj vy premýšľate, ako by ste sa realizovali. V našom seriáli sme hovorili o tom, ako si postaviť skleník alebo založiť parenisko a dnes poradíme vám, ktorí bývate v bytoch, ale chceli by ste si vyskúšať pestovanie rastlín v skleníku. Dá sa to.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pestovať rastliny v záhrade dokáže ktokoľvek, kto má k tomu základný vzťah. Ak chcete skúsiť vyšší level záhradníckych zručností, skúste niečo neobvyklé – vertikálnu záhradu!

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme hovorili o tom, ako si spríjemniť život rastlinami a dnes povieme viac o takých, ktoré sú pre mnohých špeciálnym koníčkom – kaktusy. Nemusíte byť odborníci, aby ste si to aspoň vyskúšali, keď sa vám páči ich pichľavá a teda tak trochu nebezpečná krása. Sedíme stále väčšinou doma, niektorí sa už aj nudia a rastlinky sú príjemnou kratochvíľou, ktorá sa vám odvďačí kvetom, ozdobným listom, či dekoratívnym pichliačom – o tom budeme hovoriť dnes.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak sme vás inšpirovali k novým pestovateľským pokusom, držíme palce, aby sa vám darilo. Na budúci týždeň zmeníme tému, spoznáme tzv. inteligentnú domácnosť.

Autor: Marcel Hanáček

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame