O receptoch a liekoch

O receptoch a liekoch

Možno súhlasíte s konštatovaním, že návšteva lekárne, nie je to isté, ako povedzme vojsť do obchodu s potravinami. V lekárni totiž ide o zdravie. Aj preto vám tento týždeň Janka Bleyová s lekárnikom Dr. Ladislavom Pôčikom, manažérom kontroly procesov v jednej z najväčších sietí lekární - bude ponúkať užitočné lekárnické rady a informácie.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj v dnešných dobrých radách vás lekárnik Dr. Ladislav Pôčik, manažér kontroly procesov v jednej z najväčších sietí lekární - zorientuje v magickom svete lekární. Tie majú totiž zásadne iné pravidlá, ako povedzme známe supermarkety. Janka Bleyová vás vovedie do situácie, ktorá je pre nás laikov občas - zdanlivo nepochopiteľná.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Odborníci ešte zopár rokov dozadu, varovali  pred podvodnými praktikami pri internetovom predaji liekov, alebo výživových doplnkov. Nie raz sa totiž namiesto liečiva pacienti „kŕmili“ niečím, čo ani len vzdialene  pacientom nedávalo šancu pomôcť si pri nejakých zdravotných problémoch. Šťastie mali tí, ktorým takýto nákup liekov - aj keď nepomohol, aspoň im neublížil. Aj preto lekárnika Dr. Ladislava Pôčika, manažéra kontroly procesov v jednej z najväčších sietí lekární - Janka Bleyová oslovila s touto otázkou.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Spomeniete si, kedy ste naposledy kontrolovali svoju domácu lekárničku? A teraz nemám na mysli, či ste pozerali, čo vám v nej ešte pred dovolenkou chýba, ale či lieky a výživové doplnky, ktoré ste si pozháňali napríklad  počas pandémie, sú ešte - obrazne povedané - „jedlé“. S lekárnikom Dr. Ladislavom Pôčikom, manažérom kontroly procesov v jednej z najväčších sietí lekární pokračuje Janka Bleyová.

Štvrtok' Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Banány, alebo pomaranče v súčasnosti už nemusíme „krvopotne zháňať“, ale občas sme nútení obchádzať lekárne, pretože liek, ktorý nám lekár predpísal, jednoducho - v tej našej lekárni chýba. Aké je riešenie v takom prípade? V rozhovore s Jankou Bleyovou, nás aj v takejto situácii vie zorientovať - lekárnik Dr. Ladislav Pôčik, manažér kontroly procesov v jednej z najväčších sietí lekární.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A to už bola bodka za našimi dobrými radami, ktoré pre vás tento týždeň s lekárnikom Dr. Ladislavom Pôčikom, pripravovala Janka Bleyová. Od pondelka budeme radiť všetkým letným cestovateľom.

Autor: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame