Ako šetriť vodu

Ako šetriť vodu

Sucho na Slovensku trvá už mimoriadne dlho a podľa odborníkov toto leto zažívame na našom území zrážkovo najchudobnejšie leto za posledných 140 rokov. Zmena klímy nám v posledných rokoch všeobecne prináša v letnom období viac tropických dní, vlny horúčav, obdobia sucha a nerovnomerné rozloženie zrážok. Aj preto sa stále viac hovorí o potrebe šetrenia vodou a zadržiavania vody v krajine. O tom, že na každej kvapke sa vás bude usilovať tento týždeň v Dobrej rade presvedčiť Tatiana Šušková. Prečo šetriť a zadržiavať vodu? Odpovedá Martina Pavlíková z Nadácie Ekopolis.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň vám radíme ako šetriť a zadržiavať vodu v domácnostiach, na dvoroch, v záhradách, aj v blízkom okolí. Sucho na Slovensku je tento rok extrémne a klimatická zmena v posledných rokoch už viditeľne mení kvalitu nášho života. Nielen preto je mrhanie prírodnými zdrojmi, aj vodou, hazardom do budúcnosti. Voda zadržaná v prostredí skvalitňuje jeho parametre a nám sa lepšie žije a každá ušetrená kvapka šetrí nielen prírodu, ale aj naše peňaženky. S Tatianou Šuškovou a krajinnou architektkou Katarínou Hudekovou dnes zostaneme v Dobrej rade v domácnostiach, konkrétne pri hygiene.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kvapka ku kvapke šetrí nielen prírodné zdroje vody, ale aj naše peňaženky.
Tento týždeň vám v dobrej rade ponúkame tipy ako čo najviac šetriť vodu v domácnosti. A aj keď sa mnohé rady zdajú na prvý pohľad banálne dokážeme nimi zabrániť neúmernému plytvaniu pitnej vody, ktorá je v mnohých končinách sveta doslova luxusom. U nás je luxusom to, že pitnou vodou dokonca splachujeme toalety. O šetrení vodou v miestnosti kam aj králi chodia pešo sme sa rozprávali v Dobrej rade včera a dnes sa Tatiana Šušková vybrala s krajinnou architektkou Zuzanou Hudekovou do kuchyne.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

55 percent slovenského obyvateľstva žije na vidieku. Ale či žijeme v meste alebo na dedine, v oboch prostrediach môžeme udržiavaním zelene realizovať potrebné vodozádržné opatrenia. Stromy v našom okolí  nielenže vytvárajú príjemný tieň a ochladzujú prostredie, ale významne prispievajú aj k udržiavaniu vody v ňom. Aj o tom sa dnes rozpráva, v ďalšom pokračovaní Dobrej rady, Tatiana Šušková s krajinnou architektkou Zuzanou Hudekovou.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme sa v Dobrej rade zamerali na vodu - na jej šetrenie a zadržiavanie v prírode. Každá ušetrená a zadržaná kvapka vody totiž prispieva k zvyšovaniu kvality životného prostredia. V poslednej časti sa budeme venovať zadržiavaniu vody v prostredí, či už v meste alebo na dedine. Tatiane Šuškovej povedala viac krajinná architektka Zuzana Hudeková.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dobrú radu nielen o šetrení vodou, ale aj o vodozádržných opatreniach v mestách aj na vidieku pripravila tento týždeň Tatiana Šušková.

Autor: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame