Zásady permakultúry

Zásady permakultúry

Všetky vzťahy okolo nás majú byť  funkčné a v súlade s ekológiu a prírodou. Hovorí Eliška  Bohunická, ktorá sa venuje permakultúre, napr. zberom zrážkovej vody. Tento týždeň nám poradí, ako v tomto zmysle pretvárať  krajinu-  prostredníctvom  našich záhrad a domovov.  Beáta Repíková sa jej opýtala najskôr na to, ako ekologicky zberať dažďovú vodu.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dažďovú vodu môžeme využiť na vybudovanie záhradných fontán, dažďových záhrad, ale aj na vytváranie občasných potôčikov. Beáta Repíková sa o tom rozpráva s Eliškou Bohunickou, ktorá sa venuje permakultúre - teda tomu - aby boli všetky vzťahy v okolí ľudských sídiel aj v súlade s ekológiou a prírodou. Ako teda využiť napríklad aj priestor pod odkvapom – kde zbierame dažďovú vodu do rôznych nádob?

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sa venujeme„ obliekaniu“ pôdy. Zakrývanie pôdy je totiž dôležité nielen v lete, ale aj v tomto ročnom období - na jeseň a v zime. Beáta Repíková sa o tom rozpráva s Eliškou Bohunickou, ktorá nám najskôr vysvetlí, prečo pôdu chránime aj mimo vegetačného obdobia.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Všetky vzťahy okolo nás majú byť funkčné a v súlade s ekológiu a prírodou. Beáta Repíková oslovila Elišku Bohunickú, ktorá sa venuje permakultúre, rozprávala sa s ňou tentokrát o tom, ako v prospech krajiny spolupracovať so škodcami.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Všetky vzťahy okolo nás majú byť funkčné a v súlade s ekológiu a prírodou. To sú zásady „permakultúry“. Beáta Repíková sa Elišky Bohunickej, ktorá sa permakultúre dlhodobo venuje, opýtala aj na to - ako umiestňovať v našich dvoroch, záhradách, na terasách jednotlivé prvky tak - aby sme žili ekologicky a zároveň aby nám čo najlepšie slúžili.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Eliška Bohunická ktorá nám radila tento týždeň ako pretvárať krajinu bude zajtra / v sobotu - 12.11./ hostkou Beáty Repíkovej - v  Panoráme Rádia Regina Západ. V pondelok začneme prerábať naše rodinné domy, tak, aby sme na takúto prestavbu získali aj nejaké financie.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame