Starostlivosť o kvety v zime

Starostlivosť o kvety v zime

Kvety, či už rezané, alebo črepníkové dokážu skrášliť náš príbytok. Dôležité je, aby sme sa o ne dokázali postarať. Aj preto vám po celý tento týždeň dáme pár dobrých rád, ako by mala vyzerať taká starostlivosť práve v zimných mesiacoch. Ako sa postarať o kyticu, ktorú sme dostali zabalenú v papieri. Opýtala sa Viera Horáková floristu Michala Hauta.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Možno aj vy máte svoje obľúbené obchody, kde radi nakupujete, kde si necháte poradiť od odborníkov. To môže platiť aj v prípade kvetín. Niekto uprednostňuje trhy či trhoviská, iný obchodné centrá. Akú však máte záruku, keď kúpite kvety v špecializovanej predajni? Opýtala sa Viera Horáková floristu Michala Hauta.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Po celý tento týždeň hovoríme o tom, ako predĺžiť životnosť kvetín. Aby nám kvetiny či už izbové, alebo črepníkové vydržali čo najdlhšie, musíme sa o ne starať. Ako kvety správne ošetrovať, najmä teraz v zime? Opýtala sa Viera Horáková floristu Michala Hauta.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň Vám ponúkame dobré rady na tému, starostlivosť o kvety v zime. Čo máme zohľadniť pri kúpe črepníkovej kvetiny? Čo si treba všímať v prípade listov či dokonca pukov? A prečo musíme venovať pozornosť aj správnemu kvetináču? Opýtala sa Viera Horáková floristu Michala Hauta.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vianočnú ružu či hviezdu berieme ako pravidelnú ozdobu Vianoc, s ktorou sa po sviatkoch rozlúčime. Verte, nemusí to tak byť. Pri dobrej starostlivosti sa z nej môžete tešiť ešte niekoľko mesiacov. Dozvedela sa Viera Horáková od floristu Michala Hauta, ktorí pridá tipy aj v prípade iných izbových rastlín.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Od pondelka radíme - Ako správne kváskovať a aké sú benefity pečenia s kvasom.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame