O liečbe v domácom prostredí

O liečbe v domácom prostredí

Horúčku, bolesti hrdla, kašeľ, nádchu, ale aj začínajúce prejavy peľovej alergie by sme mali v počiatočnom štádiu zvládnuť v domácom prostredí. Každé vírusové ochorenie má totiž istú dynamiku a pokiaľ ide naozaj o bežné  vírusové ochorenie – tam nepomáhajú lieky-antibiotiká. Pomáha najmä dostatok tekutín, pokoj na lôžku a spánok. Čoraz viac počujeme že niekoľko dní treba počkať, ak máme napríklad aj zvýšenú teplotu. Beáta Repíková sa o tom rozpráva so všeobecnou lekárkou - doktorkou Ivetou Plšekovou.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V týchto dňoch majú lekári plné čakárne pacientov. Bolesti hlavy, bolesti hrdla, teplota - to všetko nasvedčuje tomu, že náš organizmus bojuje s infekciou. Na začiatku, keď sa ochorenie len vyvíja, je však dôležitá domáca liečba. Je to tak aj pri bolestiach hrdla. Beáta Repíková sa o tom rozpráva so všeobecnou lekárkou Dr. Ivetou  Plšekovou.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o príznakoch a liečbe niektorých bežných ochorení. Dnes si povieme o nádche, ktorú poznáme všetci a spomínam si dokonca aj na jednu z Osmijankových orzprávok - O rozkýchanom slonovi - tam bola tiež hlavnou postavou nádcha. Čo to tá nádcha je? Niekedy môže ísť iba o prechladnutie. Ako ju zvládneme doma? Beáta Repíková sa o tom rozpráva so všeobecnou lekárkou Dr. Ivetou Plšekovou.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kašeľ má veľa podôb. Môže byť suchý, dráždivý, vlhký. Často nás obmedzuje v bežných činnostiach. Najhoršie je, keď nám nedá spať a vysiluje nás aj v noci. V prvých dňoch ho môžeme zvládnuť tradičnými receptami našich starých mám. Počkať, ako sa situácia, teda skôr kašeľ, vyvinie. Aj dnes nám poradí Beáta Repíková so všeobecnou lekárkou Dr. Ivetou Plšekovou. Takže najskôr hľadáme príčinu prečo kašleme.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Peľová alergia sa môže prihlásiť opuchom očí, nádchou, kašľom - príznakmi o ktorých tento týždeň hovoríme v našej dobrej rade. Beáta  Repíková sa teraz venuje počiatočným symptómom alergie a aj tomu ako ich zvládneme v domácom prostredí - keď ešte nevieme  že máme alergiu. Vysvetľuje všeobecná lekárka Iveta Plšeková.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na budúci týždeň spoznáme tzv. pestovanie v slame – ide o nenáročný spôsob, ktorý prináša dobrú úrodu a lepší zdravotný stav tejto zeleniny.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame