Jarné rady zo záhrady

Jarné rady zo záhrady

Aj keď boli posledné dni daždivé, záhradkárska a záhradná sezóna je už v plnom prúde. Aj preto sme sa rozhodli vám ponúknuť tento týždeň Dobré rady do záhrady. Tatiana Šušková oslovila záhradnú a krajinnú architektku Máriu Petríkovú, ktorá už viac ako desať rokov navrhuje okrasné aj úžitkové záhrady a často pri ich realizácii využíva aj netradičné tipy, či postupy. Súhlasí však s tým, že jar je v záhradníkovom roku na prácu a stíhanie termínov najnáročnejší čas.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dobré rady do záhrady – vám tento týždeň ponúkame s Tatianou Šuškovu a záhradnou a krajinnou architektkou Máriou Petríkovou rôzne tipy a možno aj netradičné postupy do vašich záhrad. Či už úžitkových alebo okrasných. Stretli sa v komunitnej záhrade na vinici na Pionierskej ulici v Bratislave a Tatiana Šušková si všimla, že okolo stromov alebo na niektorých záhonoch nechýba slama  alebo, že v niektorých vyvýšených boxoch alebo v riadkoch viniča je na povrchu zeme drevená štiepka.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pestrá a rozmanitá záhrada poteší nielen samotného záhradkára, ale podporuje aj biodiverzitu prírodného spoločenstva, ktoré sa v nej cíti ako doma. V záhonoch pestrých kvetov, tráv, kríčkov, rozkvitnutých stromov to dnes naozaj žije. Ako to ešte zlepšiť? Dobré rady do záhrady ponúka aj dnes Tatiana Šušková so záhradnou a krajinnou architektkou Máriou Petríkovou, priamo zo záhrady, kde kvitnú rôzne stromy a kríky.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň vám ponúka Tatiana Šušková so záhradnou a krajinnou architektkou Máriou Petríkovou Dobré rady do záhrady. Tá už viac ako desať rokov navrhuje okrasné aj úžitkové záhrady a často pri ich realizácii využíva aj netradičné tipy, či postupy. Súhlasí s tým, že aj vidiecke záhrady sa v posledných rokoch výrazne zmenili a že víkendový zvuk kosačiek na trávu patrí už dnes aj tu k typickým zvukovým kulisám.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

K záhrade a záhradným prácam má každý z nás iný vzťah. Niekomu stačí pár kvetináčov na balkóne, pre iných sa stáva kus pôdy doslova vášňou. Práve pre nich sa ich záhradka stáva „šťastným miestom“ a dnes im už aj vedci dávajú za pravdu, že práca s pôdou má pozitívne účinky na našu psychiku. Nie každý si však môže dovoliť veľkú záhradu. Ako aj malý kúsok zeme pri dome premeniť na pestrú a rozmanitú záhradu? O tom bude posledná tohto týždňová Dobrá rada, ktorú pre vás pripravila Tatiana Šušková  so záhradnou a krajinnou architektkou Máriou Petríkovou.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak nech vás vaše záhradky a práce v nich robia spokojnými a šťastnými. Dobré rady do záhrady pripravila Tatiana Šušková so záhradnou a krajinnou architektkou Máriou Petríkovou. Od pondelka budeme radiť všetkým spotrebiteľom, pozrieme sa na akciový tovar, internetový predaj, predĺženie záruky, zistíme, či si máme odkladať obal, v ktorom výrobok kupujeme.

Autor: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame