Jar na Železnej studienke

Jar na Železnej studienke

Železná studienka patrí medzi najznámejšie bratislavské rekreačné lokality. Je súčasťou Bratislavského lesoparku a nachádza sa na juhu chránenej oblasti Malých Karpát. Zaručene sa aj počas tohtoročných Veľkonočných sviatkov stane cieľom mnohých turistov, pretože jej areál spolu s Partizánskou lúkou ponúka veľa možností, ako príjemne prežiť voľný čas.

Je aj ľahko dostupná. Môžete sem totiž prísť pešo, na bicykli, autom alebo vlakom. Vystúpite na železničnej zastávke pri Červenom moste, po ktorom už v 19. storočí prišiel do nášho hlavného mesta prvý vlak. Miroslav Würfl sa do bratislavského lesoparku vybral spoločne s geografom Danielom Kollárom.

Jar na Železnej studienke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Geograf Daniel Kollár nám predstavil niektoré možnosti oddychu a prírodné scenérie, ktoré ponúkajú malokarpatské turistické chodníky. Ak sa vyberiete spoznávať prírodu v okolí Partizánskej lúky, pre deti bude zážitkom aj obed priamo v lesoparku. Opekať z domu prinesené dobroty môžete v altánku s pripraveným grilom alebo na vyhradených miestach pre kladenie ohňa.

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame