Fórum: Ďalšie problémy s poľským mäsom

Fórum: Ďalšie problémy s poľským mäsom

Zistenia Štátnej veterinárnej a potravinovej správy opäť potvrdili, že akciové poľské hydinové mäso dovážané na Slovensko a predávané spotrebiteľom za nízke ceny je nekvalitné a predstavuje veľké riziko pre zdravotný stav obyvateľov. Aké to bude mať dôsledky? Opýtala sa Viera Horáková riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Jozefa Bíreša.

Fórum: Ďalšie problémy s poľským mäsom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Únia hydinárov Slovenska sa obrátila na vládu a ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka s požiadavkou na prijatie účinných opatrení, aby sa na náš trh opakovane nedostávalo nekvalitné poľské hydinové mäso, ktoré ohrozuje naše zdravie a pre extrémne nízke ceny pôsobí likvidačne aj na slovenských chovateľov, aj spracovateľov hydiny.

Nariadenia Európskej komisie stanovujú, že mäsový výrobok musí mať na etikete označenie pôvodu, inými slovami, spotrebiteľ má právo vedieť, odkiaľ výrobok pochádza a kde bol spracovaný. Majte to na pamäti vždy, keď uprednostníte cenu pred kvalitou.

Ak aj vy máte nejaké nezodpovedané otázky, a to z akejkoľvek oblasti, neváhajte nás kontaktovať. Pripravili sme pre vás telefónne číslo s odkazovačom - 02 32 50 62 62, kam nám môžete vaše otázky zatelefonovať. Rovnako ich môžete napísať aj mailom na forum.regina@rtvs.sk.   

Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame