Fórum: Keď sa objaví nové dedičstvo

Fórum: Keď sa objaví nové dedičstvo

Poslucháčka sa od príbuzných dozvedela, že sa dodatočne našla pôda po starej mame. V minulosti nebola predmetom dedičského konania. Teraz sa obnovilo, no z pozostalých žijú už iba vnúčatá. Keďže žijú v rôznych končinách Slovenska, splnomocnili jedno z nich, aby komunikovalo s notárom. Pani Beate sa však zdá, že množstvo dokladov, ktoré treba ku konaniu predložiť, je nadmerný. Navyše, po desiatkach rokov ich už ani nevie nájsť. Ako sa teda postupuje v takýchto prípadoch? Ivete Pospíšilovej odpovedá advokát a člen predsedníctva Slovenskej advokátskej komory Marián Haršány. 

Fórum: Keď sa objaví nové dedičstvo Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Prekvapujúce dedičstvo vôbec nemusí byť iba filmovým príbehom. Aby sme sa vyhli komplikáciám, ideálne je uchovávať si rodinné doklady. Aj keď ich však nemáme, ako sme počuli, o svoj podiel sa báť netreba.

Ak aj vy máte nejaké nezodpovedané otázky, a to z akejkoľvek oblasti, neváhajte nás kontaktovať. Pripravili sme pre vás telefónne číslo s odkazovačom - 02 32 50 62 62, kam nám môžete vaše otázky zatelefonovať. Rovnako ich môžete napísať aj mailom na forum.regina@rtvs.sk.   

Autorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame