Fórum: Dierky v stromoch

Fórum: Dierky v stromoch

Pred pár dňami sme do rubriky Fórum dostali mailovú informáciu o kmeňoch stromov v Bratislave, v ktorých sú navŕtané dierky a poslucháčka sa zaujímala, čo tento úkaz znamená. Podobné prípady na sociálnych sieťach vždy vyvolajú vlnu emócií, bez toho, aby si diskutujúci overili o čo ide. Tak sa na to podujala Tatiana Šušková, ktorá oslovila Andreja Kovaríka, z magistrátu mesta Bratislavy zodpovedného za mestskú zeleň:

Fórum: Dierky v stromoch Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako však dokáže laik zistiť o aký druh stromu ide? Andrej Kovarík hovorí, že dnes už existujú mobilné aplikácie, ktoré nám pomôžu danú drevinu identifikovať. Stačí len odfotiť list stromu a aplikácia nám povie o aký druh stromu ide. V prípade inváznych stromov na našom území ide v zásade len o dva druhy - pajaseň žliazkatý a javorovec jaseňolistý.

Ak aj vy máte nejaké nezodpovedané otázky, a to z akejkoľvek oblasti, neváhajte nás kontaktovať. Pripravili sme pre vás telefónne číslo s odkazovačom - 02 32 50 62 62, kam nám môžete vaše otázky zatelefonovať. Rovnako ich môžete napísať aj mailom na forum.regina@rtvs.sk.     

Autorka: Tatiana Šušková; Foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame