Fórum: Obyvatelia z Komenského ulice chcú petíciou zastaviť výstavbu novej komunikácie v blízkosti ich bydliska

Fórum: Obyvatelia z Komenského ulice chcú petíciou zastaviť výstavbu novej komunikácie v blízkosti ich bydliska

Obyvatelia Komenského ulice a jej okolia sa bránia výstavbe novej cestnej komunikácie, ktorá má spájať frekventovanú Bratislavskú cestu s ich ulicou. Má vzniknúť v rámci výstavby nákupnej zóny, bytov a zariadenia sociálnych služieb. Prepojilo by sa tak aj najväčšie piešťanské sídlisko Adam Trajan so Zimným štadiónom a blízkymi hotelmi. V súčasnosti tadiaľ vedie poľná cesta medzi záhradami a viac menej neudržiavanou zeleňou. Novú výstavbu plánujú na mieste bývalých uhoľných skladov. Problémom sa zaoberala Iveta Pospíšilová.

Fórum: Obyvatelia z Komenského ulice chcú petíciou zastaviť výstavbu novej komunikácie v blízkosti ich bydliska Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Radnica plánovala výstavbu cestnej komunikácie v uvedenej lokalite už pred približne dvoma desaťročiami, v roku 2003 vznikla prvá petícia proti tomuto zámeru. V roku 2015 mesto odsúhlasilo odpredaj pozemkov v tejto lokalite bez verejnej súťaže a investor sa zaviazal vybudovať časť Broskyňovej ulice. Doposiaľ sa tak nestalo. Situáciu budeme sledovať.

Autorka: Iveta Pospíšilová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame