Produkcia jahňaciny na Slovensku

Produkcia jahňaciny na Slovensku

Veľká noc je za nami a spolu s ňou sa na Slovensku skončil aj záujem o jahňacie mäso. Aspoň to tvrdia chovatelia, podľa ktorých Slováci o tento druh mäsa majú len minimálny záujem, hoci trochu z roka na rok narastá. Väčšina našich jahniat ale napriek tomu putuje za naše hranice. Viac zisťovala Jana Obrancová. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Slovensku síce chováme tisíce jahniat, keď si počas roka chceme v obchode kúpiť kvalitné jahňacie mäso, narážame viac menej len na zahraničné produkty. Naše jahňatá totiž vo vysokej miere vyvážame, keďže u nás je o ne pomerne malý záujem. Podľa odborníkov chýba na Slovensku trh pre toto mäso, na druhej strane ale nemáme ani najvhodnejšie plemená a ideálny spôsob chovu. Viac zistila Jana Obrancová.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jahňacina patrí k najmenej vyhľadávaným druhom mäsa u nás, hoci podľa odborníkov je zdravá a diétna. Najviac fanúšikov má na Novom Zélande, alebo v Grécku či Anglicku.

Autor: Jana Obrancová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame