Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne Lýdie Eckhardt. Včera sme ochutnali kukuricovo-jablkový šalát. Keďže známa módna návrhárka miluje kapustu, tak dnes to budú kapustníky z lístkového cesta. Miroslavovi Würflovi najskôr začala rozprávať, aké suroviny si musíme pripraviť...
Kapustníky z lístkového cesta
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 2 balenia rozvaľkaného cesta, cca 500 g kyslej kapusty, 1 cibuľu, 2 veľké lyžice masla, 1 mäkký syr tavený syr, 1 vajíčko na potretie, na posypanie tymian
POSTUP: Nadrobno pokrájanú cibuľu popražíme na masle, pridáme vyžmýkanú a trochu pokrájanú kapustu a dusíme asi 20 minút. Kapustu necháme vychladnúť a potom ju ukladáme na lístkové cesto, ktoré sme rozdelili na 8 štvorcov (čiže z dvoch ciest budete mať 16 ks). Do vloženej kapusty „schováme" asi malú lyžičku taveného syra, urobíme batôžky (16 ks), dáme na plech, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme tymianom. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút, pokiaľ nechytia hnedý nádych, podávame ešte teplé.
Zajtra si pripravíme zapečené kuracie prsia so zemiakmi.