Pstruh na rozmaríne

Pstruh na rozmaríne

Odborníci na výživu odporúčajú skonzumovať dve porcie rýb týždenne. Vzali sme si ich radu k srdcu a tento týždeň pripravujeme pochúťky z rýb. Pstruh je ideálny pre tých, čo neradi experimentujú a uprednostňujú domáce potraviny. Obsahuje navyše množstvo vysokohodnotných bielkovín, minerálov - draslíka, horčíka a fosforu, ako aj stopových prvkov železa, medi a zinku. Dnes znova varí Linda Deáková s Beátou Repíkovou.

Pstruh na rozmaríne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na 4 porcie potrebujeme 4 kusy pstruha, soľ, 1 citrón, biele mleté korenie, rozmarín, petržlenovú vňať, pažítku, kôpor, 100 g masla

Postup: Vypitvané pstruhy umyjeme, osušíme, posolíme zvonku aj zvnútra a pokvapkáme citrónovou šťavou. Rozmarín, petržlenovú vňať, pažítku a kôpor posekáme a zmiešame. Ryby obalíme v bylinkách a na chladnom mieste necháme 60 minút. Potom vložíme do pekáča, obložíme plátkami masla a v rúre vyhriatej na 200 stupňov pečieme asi 20 minút podľa veľkosti rýb. V polovici pečenia ryby obrátime. Podávame s opekanými zemiakmi alebo so šalátom.


Autorka: Beáta Repíková Ilust. foto: tamystika

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame