Lievance z bezlepkového kvásku

Lievance z bezlepkového kvásku

Mama troch detí, úspešná slovenská foodblogerka, autorka kuchárskych kníh Lenka Mančíková, s ktorou po celý tento týždeň pripravujeme chutné jedlá, nezaprela ani dnes svoj vzťah ku kvásku a použila ho v sladkej dobrote, ktorá patrí medzi obľúbené u detí aj dospelých. Pri príprave jedla nechýbala Hana Michalčíková. 

Lievance z bezlepkového kvásku Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Lenka Mančíková nám dnes ponúkla recept na Lievance, ktoré môžete robiť z ražného či bezlepkového kvásku. Ak použijete rastlinné mlieko a nedáte vajíčko tak dostanete vegánske lievance. Recept  je asi na 10 menších kusov.

Potrebujeme: 1 väčší banán
2 lyžice mandľového masla
2 lyžice kakaa

1 veľká lyžica materského kvásku
60 g pohánkovej múky
60 g pšenovej múky
 
150 ml rastlinného mlieka (ak je veľmi husté cesto, nebojme sa pridať tekutinu)

pre zvýraznenie chute môžete nahradiť 20 g múky gaštanovou múkou.

Postup: Suroviny dobre rozmiešame v mise, prikryjeme napr. čiapkou do sprchy a necháme prekvasiť. Z mojej skúsenosti stačia 4 hodiny v teple. Čiže, ak si spomeniete ráno, môžete mať lievance na obed. Prípadne, ak večer, nechajte rozkvasiť cestíčko v chladničke. Je dobré mať v chladničke 6 – 7 stupňov. Prekvasené cestíčko má mať redšiu konzistenciu,. Naberačkou formujeme lievance, opekáme ich z oboch strán asi 4 minúty na masle, kým sa nezačnú tvoriť na povrchu bubliny a nezačnú hnednúť. Podávame s mandľovým maslom zmiešaným s banánom a posypané ovocím.

Autor: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame