Včera sme sa v Kulináriu zoznámili s rôznorodým „menu“ polievok, dnes si v ponuke zalistujeme v kapitole hlavné jedlá. Čo sa zvyklo na sviatočný Štedrý večer jedávať ako hlavný chod v rôznych kútoch krajiny? Tatiana Šuškovej vysvetlila zberateľka receptov starých mám a autorka kuchárskych kníh Silvia Pilková.
Droby z Oravy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 4 kg držiek, 4 cibule, 1 hlávku cesnaku, korenie, rasca, soľ, bobkový list, domácu masť alebo čerstvú slaninu
Príprava:
Očistené a umyté držky nakrájame na rezance, uvaríme vo vode a scedíme.
Do hrnca (pekáča) dáme masť alebo slaninu, cibuľu a vrstvu držiek, ktoré osolíme,
okoreníme, pridáme rascu a pretlačený cesnak. Preložíme druhou vrstvou držiek a dáme do rúry piecť. Pečieme približne 1 hodinu. Upečené podávame s chlebom.
A viete ako chutí Ježiškova kašička?
Dozviete sa od Silvie Pilkovej v zajtrajšom vydaní vášho obľúbeného Kulinária.