Viete si predstaviť Vianoce bez koláčov? Mnohí z vás vôbec nie. Aj preto dnes zaradili Tatiana Šušková so zberateľkou regionálnych receptov Silviou Pilkovou do sviatočného Kulinária recept na sladkú pochúťku, ktorá na vianočných stoloch v mnohých regiónoch Slovenska nesmela chýbať.
Tradičný koláč Kračún Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
300 g polohrubej múky, 100 g masla, 2 PL kryštálového cukru, 3 dcl mlieka,
1/2 droždia, štipka soli, lisovaný strúčik cesnaku, 2 PL medu, mak.
Všetko spolu zapracujeme, ako keď robíme kysnuté cesto. Necháme troška odstáť, nech ešte podkysne a potierame vajíčkom. Pečieme asi 30 minút pri 180 stupňoch. Po upečení ho potrieme cukrovou vodou.