Lahodná Minestrone

Lahodná Minestrone

Istý čas varil „pre maškrtné  jazýčky“ aj v zahraničí. Kuchárska vášeň ho však neopustila i keď sa teraz venuje celkom inej profesii. Včera sme s Miroslavom Lenkom a Jankou Bleyovou pripravili zdravú mexickú špecialitu. Aj v treťom kalendárnom dni Nového roku to zrejme bude jedlo zo zdravej kuchyne. Napokon, počúvajte, dozviete sa. 

Lahodná Minestrone Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ingrediencie  na prípravu najznámejšej talianskej polievky MINESTRONE:

2 cibule
3 strúčiky cesnaku
3 mrkvy
3,4 stonky stonkového zeleru
1 cuketa
1 zemiak
100 g hrášku
1 menší pór
1/2 menšieho karfiólu
1 konzerva veľkých bielych fazulí
1 konzerva krájaných paradajok
bobkový list
rozmarín
tymián
soľ a korenie na dochutenie
parmezán
A zopakujem aj postup  prípravy Minestrone:

Mrkvu, cibuľu, zeler, zemiak a cesnak umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kusky. Vo väčšom hrnci zohrejeme olivový olej a nakrájanú zeleninu restujeme cca 5 minút. Pridáme bobkový list, bylinky, paradajky a zalejeme vodou, pričom varíme na miernom ohni približne 15 až 20 minút. Medzitým umytý karfiol, cuketu a pór nakrájame na menšie kúsky a spoločne s hráškom a zliatou fazuľou pridáme do polievky a varíme do zmäknutia. Na záver dochutíme soľou a čiernym korením, podávame s nastrúhaným parmezánom.

Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame