Tekvicové rizoto

Tekvicové rizoto

Miroslava Lenka, ktorý nielen vynikajúco varí, ale snaží sa pripravovať najmä jedlá, ktoré majú  benefity aj pre zdravie oslovila Janka Bleyová.

Tekvicové rizoto Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Na 6 porcií tekvicového rizota potrebujeme:

400 g ryže arborio
1 stredne veľkú cibuľu
1 strúčik cesnaku
olivový olej
2 dcl bieleho suchého vína
1 l zeleninového vývaru
150 g parmezánu
100 g masla
1 tekvica hokkaido
rozmarín
tymián
soľ a korenie na dochutenie

Recept:

Postup prípravy tohto zdravého jedla nie je komplikovaný:

Tekvicu  očistíme a  nakrájame na kocky. Na panvici rozpálime olivový olej a  tretinu tekvice restujeme asi 5 minút, pridáme soľ, trošku mletého korenia, rozmarín a tymián. Orestovanú chrumkavú tekvicu stiahneme z ohňa. Zvyšok tekvice s 1 strúčikom cesnaku necháme rozvariť a rozmixujeme ju na kašu. Na  olivovom oleji  potom orestujeme najemno nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a  krátko restujeme na prudkom ohni. Podlejeme suchým vínom,  oheň stiahneme  na mierny, posolíme. Ryžu začneme podlievať vývarom a pridáme rozmixovanú tekvicu. Keď je ryža uvarená, posypeme ju parmezánom, pridáme maslo,  orestovanú tekvicu a premiešame. Na ozdobu môžeme použiť aj na sucho opražené tekvicové semiačka.


Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame