Jablková bábovka

Jablková bábovka

Neseď tu ako taká bábovka, upozorňovali niekedy mamy svoje dcéry, keď ich chceli v domácnosti rozhýbať. V tomto prípade malo slovo bábovka negatívny podtón. Ale ináč je bábovka chutný zákusok, ktorý ak ho dobre pripravíme zaujme svojou formou aj chuťou. Nechýba ani aj na stole Aleny Dolníkovej z Klátovej Novej Vsi v okrese Partizánske, ktorá Hane Michalčíkovej ponúkla jeden osvedčený recept.  

Jablková bábovka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak vám zachutila Jablková bábovka podľa receptu Aleny Dolníkovej, pripomeniem vám, čo na ňu budete potrebovať:

240 g polohrubej múky, štipku soli, jeden kypriaci prášok do pečiva, 1 lyžičku sódy bikarbóny, 4 vajcia, 210 g práškového cukru, 160 g masla, 100 mililitrov jablkového džúsu, dve na jemno postrúhané jablká, pol lyžičky mletej škorice a 30 g hrozienok.

Postup: Najskôr preosejeme múku, zmiešame ju so soľou, s kypriacim práškom do pečiva a so sódou bikarbónou. Žĺtky si vymiešame  cukrom do peny a postupne vmiešame zmäknuté maslo, jablkový džús, jablká, škoricu a hrozienka. Potom vmiešame sypkú zmes a nakoniec sneh vyšľahaný z  bielkov. Cesto preložíme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme približne 50-60 minút v rúre vyhriatej na 175 stupňov Celzia. Bábovku vyklopíme na dosku a keď vychladne posypeme práškovým cukrom.


Autor: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame