Slané pečivo z Lipovej

Slané pečivo z Lipovej

Možnože tiež patríte k tým, ktorí najmä po sladkých sviatočných dňoch radi siahnu po slanom pečive. To dnešné z nášho Kulinária má viacero výhod: je nenáročné na suroviny a jednoduché v príprave. Takže ak sa rozhodnete takto si zamaškrtiť bude vás to stáť chvíľku času a nebude si vyžadovať žiadne kuchárske zručnosti. Ale na jednu zásadu by sme pamätať mali: ak by sme ho chceli slávnostne servírovať, tak nie na striebornom podnose. A viete prečo? Pretože soľ narušuje povrch striebra a zanecháva na ňom matné škvrny. No a teraz po dobrej rade ideme na konkrétny recept, ktorý aj dnes ponúkla  Hane Michalčíkovej - Alena Dolníková z Klátovej Novej Vsi. 

Slané pečivo z Lipovej Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Slané pečivo z Lipovej podľa receptu Aleny Dolníkovej budete potrebovať: 250 g hladkej múky, 250 g tuku, 250 g strúhaného syra, 1 vajce, mandle, soľ. Všetky ingrediencie zmiešame a cesto necháme trochu odpočinúť v chladničke. Potom ho na doske vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra a nakrájame z neho štvorčeky. Tie potrieme vajcom a na každý uložíme jednu mandľu. Pečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista.

Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame