Bôbový guláš

Bôbový guláš

Bôb je veľmi výživný a navyše sa dá v kulinárstve dobre uplatniť. Dnes si pripravíme guláš s bôbom. Do našej rozhlasovej kuchyne  sme si pozvali našu kuchárku - odborníčku na školské stravovanie Dašu Ostertágovú. Varí s ňou aj Beáta Repíková.    

Bôbový guláš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Uvarili sme si bôbový guláš, čo potrebujeme na jeho prípravu?

500 g bôbu /fazule/, 150 g cibule, 20 g cesnaku, 20 g mletej červenej papriky,  100 g očistenej na kocky pokrájanej mrkvy, 100 g petržlenu pokrájaného na malé kocky, 100 g zeleru, 50 g hladkej múky na zápražku, 100 g oleja alebo masti na zápražku, štipku majoránky, 300 g mäsového vývaru, podľa chuti soľ, mleté čierne korenie

Postup:
Bôb preberieme, umyjeme pod tečúcou vodou a necháme cez noc vo vode v chladničke. nabobtnať. Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a za stáleho miešania na horúcom oleji orestujeme, potom odstavíme z ohňa, primiešame červenú mletú papriku, pomiešame a zalejeme časťou mäsového vývaru. Do takto pripraveného  gulášového základu vlejeme namočený bôb aj s vodou a dáme variť. Nakoniec pridáme očistenú a na kocky pokrájanú  koreňovú   zeleninu, pomiešame a varíme do mäkka.

Autorka: beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame