Tradičné Špecle

Tradičné Špecle

Dnes si pripravíme chutné špecle. Cestoviny, ktoré sú podobné haluškám, len sú dlhšie a tenšie a na rozdiel od halušiek sa do nich nepridávajú zemiaky. Uvarené ich môžeme podávať ako prílohu, alebo samostatne. My si dnes špecle pripravíme s Dašou Ostertágovou a Beátou Repíkovou.     

Tradičné Špecle Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujme:  200 gramov hladkej múky, 2 vajcia, soľ  2 dl vlažnej vody, 1 malú cibuľku,  2 polievkové lyžice olivového oleja, 130 gramov jemného tvarohu, 120 gramov mozzarelly, mleté čierne korenie, bazalka, kôpor. 

Z múky vajec a soli  vypracujme  redšie cesto, ktoré potom dáme do lisu na zemiaky a pretláčame ho do vriacej vody, aby sa vytvorili dlhšie a tenké rezance. Postupne ich miešame  aby sa neprilepili, miešame až kým nevyplávajú na  povrch. Potom ich scedíme, dáme do misy, pridáme korenie, cibuľku bazalku alebo kôpor, tvaroh a mozzarellu a postupne niekoľko minút zapekáme.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame