Medové parfait

Kulinárium

Medové parfait

10. 02. 2019 06:48

Máte chuť na niečo sladké?  Ak áno, vypočujte si recept, ktorý Miroslav Würfl nahral so šéfkuchárom bratislavského hotela neďaleko Hlavnej železničnej stanice, Michalom Hečkom. 

Medové parfait
Stiahnuť audio súbor

POTREBUJEME: 
50 g hnedého cukru
45 g medu
4 žĺtka
300 ml sladkej smotany

POSTUP:  
Zmiešame hnedý cukor, med a štyri žĺtka. Nad vodným kúpeľom to našľaháme, kým nám žĺtka nezhustnú.  Po tom do toho vmiešame trošku našľahanej smotany, zmes vylejeme do formy a necháme ju odstáť v mraziacom boxe 24 hodín. Pred servírovaním preložíme formičky do chladničky asi na 10 minút, aby tuhá zmes trocha povolila. Podávame s nakrájaným čerstvým ovocím.


Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie
??:??