Rizoto

Rizoto

Všimli ste si, ako to dnes vyzerá, keď dieťa obeduje? Obskakujú ho rodičia, prípadne starí rodičia a všetci riešia, či je jedlo dosť vychladnuté a či je pre dieťa vhodné. „Hrozné,“ komentuje súčasný trend Katarína Medveďová - Ovečková, ktorá sa učila u špičkových šéfkuchárov.  Ona sa pre deti usiluje variť „zážitkovo“. Vôbec jej neprekáža neporiadok v kuchyni, keď jej pri varení asistujú aj malí stravníci. Na dekoráciu i chuť, rada používa čerstvé bylinky. Aj to bol dôvod, prečo túto lektorku detského varenia oslovila Janka Bleyová. 

Rizoto Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu rizota  potrebujeme:

1 polievkovú lyžicu oleja
2 väčšie šálky ryže
300 – 500 g hrášku (podľa chuti)
3 mrkvy
1 polievkovú lyžicu medu
150 g kvalitného tvrdého syra
pažítku

Na oleji jemne prehrejeme ryžu a posolíme. Pridáme hrášok a podlejeme 2 šálkami vody. Spolu udusíme pod pokrievkou na slabom ohni približne 15 min.  Mrkvu ošúpeme, nakrájame na kolieska a na olivovom oleji restujeme  5 – 8 min. Na záver pridáme 1 polievkovú lyžicu medu a mrkvu sem tam premiešame, aby sa med nespálil, ale iba jemne  karamelizoval.
Premiešame s hotovou hráškovou ryžou a posypeme nastrúhaným syrom a nakrájanou pažítkou.

Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame