Stopkatý zeler s koriandrom

Stopkatý zeler s koriandrom

Včera sme si v Kulináriu povedali viac o menej známej. zázvorovitej rastline ľudovo známej ako galgan. Dnes sa Soňa Juriková s botanikom Jaromírom Kučerom zameria na bylinku, ktorú pravdepodobne poznáte. Receptom potešíme aj vegetariánov. Na tanieri bude koriander. 

Stopkatý zeler s koriandrom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Recept:
Zväzok stopkatého zeleru
3 PL masla
soľ
1 PL koriandrových semiačok
slepačí vývar na podliatie zeleniny
zo dve jarné cibuľky
2 PL citrónovej šťavy
2 PL nasekanej koriandrovej vňate

Postup:
V horúcej osolenej vode krátko oblanšírujeme nakrájané zelerové stopky. Scedíme ich.
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a zmäknuté zelerové stopky. Podlejeme vývarom a krátko dusíme.
Na suchej panvičke opečieme koriandrové semiačka, ktoré potom zomelieme v mažiari. Pridáme k zelenine, pokvapkáme citrónovou šťavou a osypeme čerstvou koriandrovou vňaťou.

Autorka: Soňa Juriková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame