Pikantná ryža na indonézsky spôsob

Pikantná ryža na indonézsky spôsob

Tento týždeň v Kulináriu varíme jedlá typické pre juhovýchodnú Áziu. Predstavili sme vám viacero rastlín, ktoré, hoci pochádzajú z tropickej oblasti, sa dajú dopestovať aj u nás, minimálne v skleníku, ak nie rovno v záhone. Na dnes si botanik Jaromír Kučera z Centra biológie rastlín a biodiverzity vybral pomerne exotické korenie – kubébu.  

Pikantná ryža na indonézsky spôsob Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

2 cibule – nasekať na drobno
1 PL masla
pár zrniečok: kubéby, koriandra, kardamómu
1 ČL kurkumy
3 hrnčeky varenej ryže
3 banány
4 vajcia

Postup:
Maslo rozpustíme, opečieme na ňom na drobno nasekanú cibuľu a pridáme zrniečka kubéby, koriandra a kardamómu. Keď korenia začnú rozvoniavať a cibuľa sklovitie, pridáme kurkumu. Pridáme uvarenú ryžu a banány nakrájané na malé kúsky. Zmes poctivo miešame, aby sa nepripiekla.
Na separátnej panvici pripravíme omeletu zo 4 vajec. Varechou alebo tupým nožom ju nasekáme na úzke pásiky a vmiešame do ryže. Príloha je hotová.

Autorka: Soňa Juriková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame