Čerešňová bublanina

Čerešňová bublanina

Tip na nedeľný zákusok nám dnes ponúkne etnologička Zora Mintalová Zubercová spolu s Michalom Hercegom. 

Čerešňová bublanina Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na čerešňovú bublaninu potrebujeme: 180 g stuženého tuku, 200 g preosiateho práškového cukru, 4 vajcia, 1 dcl mlieka, citrónovú kôru, 300 g hrubej múky, 0,25 balíčka prášku do pečiva, 0,5 kg čerešní, vanilkový cukor, masť a múku na vymastenie a vysypanie plechu, príp. papier na pečenie. Zmäknutý stužený tuk vymiešame s polovicou cukru a so žĺtkami. Pridáme mlieko a sneh, ktorý sme vyšľahali z bielkov a z druhej  polovice cukru. Pridáme postrúhanú citrónovú kôru a preosiatu múku, do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva. Z toho vypracujeme cesto a to dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Ak nevymastíme, dáme papier na pečenie. Umyté čerešne poukladáme na vrch cesta, vložíme do rúry a do zlatista upečieme. Vychladnutú bublaninu posypeme ešte práškovým cukrom.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame