Pavlove tortičky

Pavlove tortičky

Tento týždeň nám šesť receptov ponúkne cukrárka Lucia Gulišová Smolenová.  Možno si ju pamätáte z televíznej relácie RTVS „Slovensko chutí“, kde tradičné jedlá z rôznych regiónov pretvárala do modernej a často krát zdravšej podoby. Až do nedele to budú najmä sladké recepty. Na ten dnešný bol zvedavý Miroslav Würfl.

Pavlove tortičky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

4 vaječné bielka  
a  200 g práškového cukru    

a na šľahačkový krém budeme potrebovať:

jednu šľahačku   
100 g práškového cukru    
a vanilkový cukor 

Postup:

Najskôr si oddelíme bielka a žĺtka. Z bielok si vyšľaháme sneh, pridáme aj 200 gramov práškového cukru - ďalej šľaháme, aby vznikla pevná  a lesklá hmota. Rozohrejeme si rúru na  120°Celzia, vystelieme si plech papierom na pečenie, na ktorý kladieme kôpky z tejto hmoty. Trochu ich zvrchu uhladíme a vzniknú malé koláčiky.  V rúre ich necháme 60 až 75 minút, po vychladnutí ich potrieme šľahačkovým krémom, ktorý je zo šľahačky, práškového a vanilkového cukru. Tortičky dozdobíme čerstvým ovocím podľa vlastného výberu.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame