Tento týždeň nám šesť receptov ponúkne cukrárka Lucia Gulišová Smolenová. Možno si ju pamätáte z televíznej relácie RTVS „Slovensko chutí“, kde tradičné jedlá z rôznych regiónov pretvárala do modernej a často krát zdravšej podoby. Až do nedele to budú najmä sladké recepty. Na ten dnešný bol zvedavý Miroslav Würfl.
Pavlove tortičky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
4 vaječné bielka
a 200 g práškového cukru
a na šľahačkový krém budeme potrebovať:
jednu šľahačku
100 g práškového cukru
a vanilkový cukor
Postup:
Najskôr si oddelíme bielka a žĺtka. Z bielok si vyšľaháme sneh, pridáme aj 200 gramov práškového cukru - ďalej šľaháme, aby vznikla pevná a lesklá hmota. Rozohrejeme si rúru na 120°Celzia, vystelieme si plech papierom na pečenie, na ktorý kladieme kôpky z tejto hmoty. Trochu ich zvrchu uhladíme a vzniknú malé koláčiky. V rúre ich necháme 60 až 75 minút, po vychladnutí ich potrieme šľahačkovým krémom, ktorý je zo šľahačky, práškového a vanilkového cukru. Tortičky dozdobíme čerstvým ovocím podľa vlastného výberu.