Zemiak patrí už stáročia medzi naše hlavné potraviny. Je aj najčastejšou prílohou v centre hlavného mesta Bratislavy. Šéfkuchárom je tam Bratislavčan Michal Šafarik, ktorý vo Veľkej Británii spolupracoval aj s Jamiem Oliverom. Beáta Repíková teraz vyberie to najobľúbenejšie z jedálneho lístka šéfkuchára Michala Šafarika.
Králik s brandy na slivkách Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 2 králikov (divých najlepšie), 140 gramov sušených sliviek,
50 gramov cukru, 100 gramov slaniny, 4 mladé mrkvičky, tymian, červené víno ,
Cesnak, petržlenová vňať, 1dl piva, 1 dl brandy ,
Postup: králika naporciujeme osolíme, okoreníme drveným čiernym korením.
Mäso opečieme najlepšie na masti, kde sme smažili slaninku,
Urobíme si základ na varenie, karamelizujeme cukor pridáme cibuľu a cesnak, opražená slaninku, tymian, brandy a víno, spolu povaríme,
Do základu vložíme králika podlejeme pivom, pridáme sušené slivky a varíme na miernom ohni asi jeden a pol hodiny.