Králik s brandy na slivkách

Králik s brandy na slivkách

Zemiak patrí už stáročia medzi naše hlavné potraviny. Je aj najčastejšou prílohou v centre  hlavného mesta  Bratislavy. Šéfkuchárom je tam Bratislavčan Michal Šafarik, ktorý vo Veľkej Británii spolupracoval aj s Jamiem Oliverom. Beáta Repíková teraz vyberie to najobľúbenejšie   z jedálneho lístka šéfkuchára Michala Šafarika.  

Králik s brandy na slivkách Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:  2 králikov (divých najlepšie), 140 gramov sušených sliviek,
50 gramov cukru, 100  gramov slaniny, 4 mladé mrkvičky, tymian, červené víno , 
Cesnak, petržlenová vňať, 1dl piva, 1 dl brandy ,

Postup: králika naporciujeme osolíme, okoreníme drveným čiernym korením.
Mäso opečieme najlepšie na masti, kde sme smažili  slaninku,
Urobíme si základ na varenie, karamelizujeme  cukor  pridáme  cibuľu a cesnak,   opražená slaninku, tymian,  brandy  a víno, spolu povaríme,
Do základu vložíme králika podlejeme pivom,  pridáme sušené slivky  a varíme na miernom ohni asi jeden a pol hodiny.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame