Jamajské kari

Jamajské kari

Tento týždeň varíme so šéfkuchárom jednej bratislavskej reštaurácie Michalom Šafarikom,  ktorý vo Velkej Británii  spolupracoval aj s Jamiem Oliverom. V kuchyni s ním je už aj Beáta Repíková.

Jamajské kari Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jamajské kari zo solenej sušenej ryby (4 porcie). 
Potrebujeme  600 gramov  solenej ryby pre 4 porcie, čili papričky, tymian, curcumu, 100 gramov cibule, cesnak 30 gramov, špenát 1 a pol hlavičky, 30 gramov koriandru, maslo, fazuľové lusky.
Postup rybu namočíme na 24 hodín do studenej vody a niekoľkokrát -  4 aj 5 krát vodu vymeníme,
Rybu takto zbavíme soli. Nakrájame dochutíme kurkumou, podlejeme a varíme, postupne pridávame ostatné ingrediencie - čili papričky,  fazuľové  lusky, soľ, korenie, špenát a všetko zahustíme maslom.  


Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame