Mramorové pusinky

Mramorové pusinky

Stále pečieme sladké pochúťky v zmysle máj, lásky čas. S Beátou Repíkovou a Veronikou Jurišovou, študentkou Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb  na Farského ulici v Bratislave, si pripravíme sladké mramorové pusinky.  

Mramorové pusinky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme  :
150 gramov bielkov, / čo je 4 alebo -5  vajec podľa veľkosti  /
250 gramov práškového cukru. 
na mramorovanie potravinárske farbivo.

Postup:
Bielka oddelíme od žĺtok, pridáme do nich  práškový cukor, zmiešame   a šľaháme  nad parou cca 10 minút,  až kým  je sneh úplne tuhý.
Na cukrárske vrecúško  upevníme špičku, ktorú na jednej strane štetcom nafarbíme  cukrárskym farbivom, aby sme  vytvorili mramorový efekt. Do vrecúška dáme vyšľahaný  sneh a na plech s papierom na pečenie vytlačíme  rôzne tvary - pusinky, alebo aj srdiečka.
Sušíme pomaly približne 60 minút.     

Autorka: Beáta Repíková; Ilusr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame