Stále pečieme sladké pochúťky v zmysle máj, lásky čas. S Beátou Repíkovou a Veronikou Jurišovou, študentkou Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave, si pripravíme sladké mramorové pusinky.
Mramorové pusinky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme :
150 gramov bielkov, / čo je 4 alebo -5 vajec podľa veľkosti /
250 gramov práškového cukru.
na mramorovanie potravinárske farbivo.
Postup:
Bielka oddelíme od žĺtok, pridáme do nich práškový cukor, zmiešame a šľaháme nad parou cca 10 minút, až kým je sneh úplne tuhý.
Na cukrárske vrecúško upevníme špičku, ktorú na jednej strane štetcom nafarbíme cukrárskym farbivom, aby sme vytvorili mramorový efekt. Do vrecúška dáme vyšľahaný sneh a na plech s papierom na pečenie vytlačíme rôzne tvary - pusinky, alebo aj srdiečka.
Sušíme pomaly približne 60 minút.