Srdiečka z odpaľovaného cesta

Srdiečka z odpaľovaného cesta

Dnes pripravíme pre zamilované páry všetkých vekových kategórií, pretože láska kvitne v každom veku, plnené srdiečka  z odpaľovaného cesta. S Beátou Repíkovou je už v kuchyni budúca cukrárka, študentka Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb  na Farského ulici v Bratislave, Veronika Jurišová.  

Srdiečka z odpaľovaného cesta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: 45 gramov masla, okolo deci a pol vody, 110 gramov hladkej múky,  150 gramov vajíčok, štipku soli 

Postup: Maslo, vodu a soľ necháme zovrieť v hrnci. Odstavíme zo sporáka a pridáme múku, pričom miešame, kým nie je cesto hladké. Potom cesto šľaháme – pridáme do neho 150 gramov vajíčok, kým dosiahneme, že je cesto hladké.
Potom vymastíme stuženým tukom plech, do cukrárenského vrecúška dáme hotové cesto  a vytlačíme  srdiečka na plech. Pred pečením ich pokropíme vodou, aby sa pekne zdvihli a pečieme na 220 stupňoch Celzia. 
Po upečení vychladnuté rozrežeme  a plníme  napríklad aj  pudingom  do ktorého vmiešame  60 gramov masla. 

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame