Čokoládový cheesecake

Čokoládový cheesecake

Čokoládové cheescaky sú čoraz populárnejšie. A keďže naše májové kulinárium je sladko ladené, rovnako ako láska, dnes si aj jeden pripravíme. S Beátou Repíkovou a budúcou cukrárkou, študentkou Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb  na Farského ulici v Bratislave, Veronikou Jurišovou.     

Čokoládový cheesecake Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 
na korpus - formu s priemerom 20 cm, 200 gramov sušienok, 60 gramov  masla
Na plnku : 175 gramov čokolády, krémový syr 500 gramov, 200 gramov kyslej smotany, 100 gramov smotany na šľahanie, 200 gramov kryštálového cukru, 3 vajíčka     

Postup:
Sušienky zmiešame s rozpusteným maslom, hmotu vložíme do formy, ktorú vyložíme papierom a pečieme na 180 stupňoch asi 10 minút .
Na plnku roztopíme  čokoládu, ktorú necháme vychladnúť. Pridáme do zmesi, ktorú urobíme nasledovne: 
Zmiešame krémový syr, kyslú smotanu, smotanu na šľahanie, kryštálový cukor a vajíčka . Polejeme na vychladnutý korpus a pečieme na120 stupňoch asi jednu hodinu.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame