Plnené husacie krky

Plnené husacie krky

S Michalom Hercegom pokračujeme v príprave starodávnych receptov, ktoré kedysi nechýbali na uhorských kráľovských dvoroch. Prináša nám ich Róbert Ihring z Piešťan, ktorý sa zaoberá históriou gastronómie. Dnešný recept priniesli na kráľovský dvor židia a budú to plnené husacie krky.

Plnené husacie krky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Zopakujeme postup na prípravu plnených husacích krkov. Potrebujeme: husací krk, zemiaky, cibuľu, husaciu masť, žĺtok, soľ, čierne korenie a trošku cukru. Na jeden husací krk si pripravíme 20 dg zemiakov, ktoré si postrúhame na strúhadle. Kopcovitú polievkovú lyžicu posekanej cibule dozlata upražíme na husacej masti. zemiaky sa zmiešajú s cibuľou, jedným žĺtkom, jedným celým vajcom, soľou, mletým čiernym korením a štipkou cukru podľa chuti. Koža z husacieho krku, na ktorej sa ponechal aj tuk, sa starostlivo vypláchne, voľne sa naplní zemiakovou masou a z oboch strán sa zašije. Naplnený krk vložíme do vriacej vody a na miernom ohni varíme 20 minút. Potom preložíme na pekáčik, zalejeme masťou a pečieme v rúre asi hodinu. Polievame vodou a vypečenou šťavou. Horúci krk pokrájame na kolieska a podávame ako predjedlo s rôznymi šalátmi zo surovej zeleniny alebo aj ako hlavné jedlo.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame