Marhuľové čatní

Marhuľové čatní

V týchto dňoch nie je v našich domácnostiach núdza o marhule. Dagmar Straková z Cífera nám preto ponúkne recept na výborné marhuľové čatní. Pochúťka zaujala aj Michala Hercega. 

Marhuľové čatní Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na 1,5 l marhuľového čatní potrebujeme:
1 kg marhúľ, 2 červené cibule, 4-5 cm zázvoru, 2 sladšie jablká, 2 červené čili papričky, čerstvé mleté a celé čierne korenie, soľ 400 ml jablčného octu, 420 - 450 g krupicového cukru
Marhule očistite a nakrájajte na kúsky. Vložte do hlbokej panvice alebo hrnca s veľkou plochou dna. Začnite zahrievať. Postupne pridávajte nahrubo nakrájanú cibuľu, jemne nastrúhaný zázvor spolu so šťavou., nastrúhané jablká,, nasekané čili papričky. Pridajte asi lyžičku čerstvo mletého korenia, pár guličiek celého korenia a lyžičku soli. Zatiaľ  čo marhule začínajú púšťať šťavu, zalejte ich octom a priveďte k varu. Varte na miernom plameni asi 15 minút, potom pridajte cukor a duste ďalších 15 minút, až budú marhule trochu rozvarené. Horúcu zmes naplňte do pohárikov, zavrite, otočte viečkom dolu a nechajte vychladnúť.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame