Morčacia roláda a la Dada

Morčacia roláda a la Dada

Tak čo, ako vám zatiaľ chutili jedlá od Dagmar Strakovej z Cífera, ktorá si niekedy hovorí aj babka Dadka? Z jej bohatej kuchárskej ponuky aj dnes vyberá Michal Herceg.

Morčacia roláda a la Dada Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Morčacia roláda a lá Dada
1 kg morčacieho mäsa v celku, soľ, čierne korenie mleté. citrónová šťava, 1 cibuľa, cesnak, mrkva, hrášok, šampióni, 1 vajce, 10 dg masla, strúhaný syr, lístkové cesto
Mäso rozrezať na plát vcelku, naklepať, posoliť, okoreniť, potrieť cesnakom, pokvapkať citrónovou šťavou. V troche vody s olejom podusiť pokrájanú zeleninu, pridať šampiňóny. Cibuľu posmažiť, pridať dusenú zeleninu so šampiónmi a petržlenovú vňať. Natrieť na plát mäsa, zrolovať a obmotať niťou. Vymiešať maslo, vajce, postrúhaný syr. Toto natrieť na vyvaľkané lístkové cesto. Do tohto zavinúť mäsovú roládu. Vymastiť pekáč a upiecť vo vopred vyhriatej trúbe (aby naskočilo cesto). Pečie sa asi 0,5 - 1 hod. v závislosti od hrúbky.

 

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame