Letný šalát s mäsom z kuracích stehien

Letný šalát s mäsom z kuracích stehien

Tento týždeň nám budú jedlá pripravovať skutoční odborníci. Varia totiž pre domácich i zahraničných návštevníkov kúpeľov v Piešťanoch. Ako prvý svoj recept Michalovi Hercegovi prezradil šéfkuchár piešťanského hotela Grand Splendid František Vaškovič. 

Letný šalát s mäsom z kuracích stehien Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na letný šalát s mäsom z kuracích stehien si pripravíme: paradajky, papriku, uhorku, ľadový šalát, červený strapatý šalát alebo rukolu a 600 g kuracích stehien. Šalát a zeleninu si nakrájame. Zeleninu a šalát pokvapkáme troškou olivového oleja, citrónovou šťavou a podľa chuti môžeme použiť ocot alebo balzamiko. Trošku posolíme. Vykostíme kuracie stehno, zbavíme ho kože, umyjeme a nakrájame na jemné rezančeky. Vložíme ich do misky, posolíme, okoreníme čiernym korením, pridáme lyžicu horčice, lyžicu zemiakového alebo kukuričného škrobu, pokvapkáme sójovou omáčkou a všetko dobre zapracujeme do mäsa. Necháme postáť asi polhodinu a mäso dáme na rozpálenú panvicu s olejom. Miešame, aby neprihorelo. Príprava trvá asi 10-12 minút. Takto orestované mäso servírujeme na šaláte. Odporúčanou prílohou sú krutóny, hrianka alebo opečená biela bageta.


Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame