Sladký cuketový koláč

Sladký cuketový koláč

Linda Fukasová je šéfcukrárkou šiestich kúpeľných hotelov v Piešťanoch. Varila aj pre veľvyslancov, takže si vie poradiť so všeličím, napríklad zo slaného urobí ľahko sladké. Presvedčil sa o tom Michal Herceg. 

Sladký cuketový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na sladký cuketový koláč potrebujeme: 4 vajíčka, 190 g krištálového cukru, 150 ml oleja, 150 g nastrúhanej a vyžmýkanej cukety, 160 g špaldovej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 1 čajovú lyžičku sódy bikarbony, štipku soli, 1 čajovú lyžičku škorice, 70 g orechov a 70 g lieskovcov. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Prilievame olej a postupne aj suché ingrediencie. Nakoniec, keď už máme celé cesto vymiešané, pridáme vyžmýkanú nastrúhanú cuketu. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 minút.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame