Špikované jelenie mäso na brusnicovej omáčke

Špikované jelenie mäso na brusnicovej omáčke

Dnešný recept naozaj nie je každodenný. Zo všedného dňa urobí hotový sviatok. Michal Herceg ho nahral so zástupcom šéfkuchára hotela Termia palace v Piešťanoch  Matejom Kolníkom. 

Špikované jelenie mäso na brusnicovej omáčke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na špikované jelenie mäso na brusnicovej omáčke potrebujeme: 600 g jelenieho stehna, soľ, mleté čierne korenie, cibuľu, zeler, petržlen, mrkvu, rastlinný olej, prerastenú slaninku, bobkový list, guľôčky jalovca, guľôčky nového korenia a badián. Jelenie stehno umyjeme a očistíme od blán. Prešpikujeme ho prerastenou slaninkou, osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji opečieme zo všetkých strán, nakoniec mäso z hrnca vyberieme. Cibuľu nakrájanú na kocky opečieme na základe. Pridáme koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky a spolu orestujeme. Podlejeme červeným vínom a necháme vydusiť. Pridáme koreniny, podlejeme vývarom z diviny, prípadne vodou. Vložíme mäso tak, aby bolo do polovice ponorené v šťave. Pridáme brusnicový lekvár a udusíme do mäkka. Udusené mäso vyberieme, omáčku precedíme, pridáme 3 hrubšie plátky citrónu, privedieme opäť do varu a zahustíme zápražkou z masla a hladkej múky. Šťavu dochutíme soľou, zvyškom brusnicového lekváru alebo cukrom A mletým korením. Podávame so žemľovou knedľou alebo s opečenými šúľancami.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame