Dnešný recept naozaj nie je každodenný. Zo všedného dňa urobí hotový sviatok. Michal Herceg ho nahral so zástupcom šéfkuchára hotela Termia palace v Piešťanoch Matejom Kolníkom.
Špikované jelenie mäso na brusnicovej omáčke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na špikované jelenie mäso na brusnicovej omáčke potrebujeme: 600 g jelenieho stehna, soľ, mleté čierne korenie, cibuľu, zeler, petržlen, mrkvu, rastlinný olej, prerastenú slaninku, bobkový list, guľôčky jalovca, guľôčky nového korenia a badián. Jelenie stehno umyjeme a očistíme od blán. Prešpikujeme ho prerastenou slaninkou, osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji opečieme zo všetkých strán, nakoniec mäso z hrnca vyberieme. Cibuľu nakrájanú na kocky opečieme na základe. Pridáme koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky a spolu orestujeme. Podlejeme červeným vínom a necháme vydusiť. Pridáme koreniny, podlejeme vývarom z diviny, prípadne vodou. Vložíme mäso tak, aby bolo do polovice ponorené v šťave. Pridáme brusnicový lekvár a udusíme do mäkka. Udusené mäso vyberieme, omáčku precedíme, pridáme 3 hrubšie plátky citrónu, privedieme opäť do varu a zahustíme zápražkou z masla a hladkej múky. Šťavu dochutíme soľou, zvyškom brusnicového lekváru alebo cukrom A mletým korením. Podávame so žemľovou knedľou alebo s opečenými šúľancami.